Ce este un sistem de securitate?


Toate sistemele de securitate care se montează la domiciliul clientului funcționează pe același principiu de bază, și anume de securizare a punctelor de intrare, precum ușile și ferestrele, dar și spațiul interior. Indiferent de dimensiunea casei, numărul de uși, ferestre sau camere interioare pe care un client decide să le protejeze, singura diferență reală constă în numărul de componente de securitate desfășurate în toată casa și monitorizate de panoul de control.

Ce este un sistem de securitate?
Definiția de bază a oricărui sistem de securitate se găsește în propria-i definiție (numele său), mai exact, minimizarea riscurilor asupra siguranței fizice și asigurarea securității acesteia. Este literalmente un mijloc sau metodă prin care (ceva este) este asigurată securitatea printr-un sistem de componente și dispozitive interconectate.

În acest caz, al sistemelelor de securitate montate la domiciliu, acestea sunt rețele de dispozitive electronice integrate care lucrează împreună cu un panou central de control pentru a proteja împotriva  potențialilor intruși la domiciliu.

Un sistem tipic de securitate la domiciliu include:

Un panou de control, care este controlerul principal al sistemului de securitate al unei case;
Senzori pentru uși și ferestre;
Senzori de mișcare, atât la interior, cât și la exterior;
O sirenă sau o alarma de mare decibel.

Cum funcționează un sistem de securitate?
Sistemele de securitate la domiciliu funcționează pe conceptul simplu de securizare a punctelor de intrare într-o casă, cu senzori care comunică cu un panou de control sau un centru de comandă instalat într-o locație convenabilă undeva în casă.

Senzorii sunt montați în mod obișnuit la ușile care fac posibil accesul în casă (care duc spre și dinspre o casă), precum și la ferestrele ușor accesibile. Spațiile deschise din interiorul caselor pot fi securizate cu senzori de mișcare.

Panou de control: Panoul de control este computerul care armează și dezarmează sistemele de securitate, comunică cu fiecare componentă instalată, declanșează alarma atunci când o zonă de securitate este încălcată și comunică cu o companie care oferă serviciul de monitorizare permanentă a sistemelor de alarmă.

Panoul de control, care se montează de regulă într-o carcasă, dispune de un touchpad pentru programarea tuturor funcțiilor sistemului de alarmă și permite o interacțiune ușoară. Cu ajutorul acestui echipament, se introduc codurile și funcțiile pentru armarea și dezarmarea sistemului. De asemenea, pot funcționa pe comenzi vocale și pot fi programate pentru a funcționa cu telecomenzi fără fir numite chei.

Senzori de ușă și fereastră: Senzorii de ușă și fereastră sunt compuși din două părți instalate una lângă alta. O parte a dispozitivului este instalată pe ușă sau fereastră și cealaltă pe rama ușii sau pervazul ferestrei. Când o ușă sau fereastră este închisă, cele două părți ale senzorului sunt unite între ele, creând un circuit de securitate.

Când sistemul de securitate este armat la panoul de control, acești senzori comunică cu acesta raportând că punctul de intrare este sigur. În cazul în care o ușă sau o fereastră monitorizată se deschide brusc, circuitul de securitate este rupt și panoul de control interpretează acest lucru ca o încălcare a unei zone securizate. Alarma declanșează și, în majoritatea cazurilor, compania care monitorizează permanent sistemul de alarmă, este notificată automat.

Senzori de mișcare: Aceste componente de securitate, atunci când sunt înarmate, protejează un spațiu dat prin crearea unei zone invizibile care nu poate fi încălcată fără să sune o alarmă. Acestea sunt de obicei utilizate pentru a proteja încăperile care conțin obiecte de valoare, precum și zonele mai puțin frecventate în case mai mari.

Utilizările tipice care includ monitorizarea cu un sistem de securitate:

Zone îndepărtate ale proprietății dvs.;
Clădiri îndepărtate, cum ar fi garaje, hambare și ateliere;
Puncte de intrare, atât exterioare, cât și interioare, cum ar fi ușile de garaj și ușile din față.

Alarmă cu decibeli ridicați: suficient de puternică pentru ca vecinii să audă, alarmele de securitate servesc câteva scopuri diferite. În primul rând, îi alertează pe oamenii din interiorul casei că a apărut o problemă. De asemenea, sunt suficient de stridente pentru a  alunga un intrus, în timp ce anunță și vecinii din apropiere cu privire la situație.

Ce se întâmplă când apare o intruziune?
Sistemele de securitate sunt proiectate pentru a îndeplini anumite sarcini atunci când o zonă securizată este încălcată. Ce face sistemul dvs. de securitate în cazul unei intruziuni depinde de tipul de sistem pe care îl utilizați.

Sisteme de securitate monitorizate profesional: dacă sistemul dvs. de securitate este monitorizat profesional de o companie, acestea sunt alertate atunci când apare o problemă de securitate în casa dvs. La declanșarea alarmei, compania de monitorizare este alertată. Un expert instruit în securitate poate încerca să comunice cu proprietarul casei prin intermediul panoului de control dacă este configurat pentru comunicarea vocală bidirecțională sau va apela numărul de contact de urgență listat în cont.

Aceste tipuri de sisteme de securitate comunică cu compania de monitorizare în mai multe moduri, inclusiv:

Sistemele monitorizate permit de obicei ca proprietarii de case să fie notificate prin mesaj text și e-mail atunci când are loc o încălcare a securității.

Aceste tipuri de sisteme pot sau nu să permită trimiterea de mesaje text sau notificări prin e-mail proprietarului casei în caz de încălcare a securității, în funcție de furnizor și de sistemul pentru care ați optat.

Care sunt avantajele unui sistem de securitate la domiciliu?

Numeroase studii arată că locuințele fără sisteme de securitate, în comparație cu cele cu sisteme monitorizate profesional, sunt de până la trei ori mai susceptibile unor infracțiuni, deoarece spărgătorii de case sunt oportuniști prin natura lor și sunt în căutarea unor ținte ușoare.
Casele fără sisteme de securitate se află pe lista acestora.

Când aveți un sistem de securitate la domiciliu monitorizat profesional, puteți afișa această informație la loc vizibil, astfel spărgătorii vor ști că probabilitatea de a eșua și de a fi prinși este foarte mare.

Un alt avantaj este capacitatea de a gestiona siguranța casei de la distanță. Cu aceasta, puteți în mod obișnuit să vă armați și să dezarmați sistemul de securitate de oriunde din lume prin intermediul unui dispozitiv activat pe web, să monitorizați cine ajunge și pleacă de acasă, precum și să utilizați un buton de panică pentru a obține un răspuns instantaneu de la compania dvs. de monitorizare permanentă a alarmei.

Comments are disabled.