Control acces și Interfonie

Un sistem de control al accesului este primul pas în protejarea persoanelor, proprietăților și activelor dvs., urmărind și restricționând accesul la ușă, poartă sau alt punct de intrare la o proprietate, clădire sau cameră pentru persoanele autorizate. Cu un sistem de securitate a accesului, știi exact cine intră într-o clădire sau cameră, când intră și ce ușă folosesc. Sistemele de acces includ analize care vă permit să urmăriți locul în care se află angajații dvs. și să primiți rapoarte de activitate suspectă, cum ar fi încercări de accesare a zonelor restricționate.

Sistemele de control al accesului bazate pe carduri, chei, biometrice (amprentă, scanare retină etc.) sau bazate pe PIN vă oferă posibilitatea de a bloca și debloca ușile. Multe organizații utilizează carduri tehnologice pentru insignele angajaților pentru a urmări și autoriza accesul în zonele restricționate.

Un sistem de interfonie este un dispozitiv electronic de comunicații bidirecțional care conține circuite în scopul transmiterii și recepționării de transmisii audio și / sau video.

Odată cu apariția telefoanelor mobile, a sistemelor digitale de telefonie și a altor dispozitive de comunicații, utilizarea interfoanelor a scăzut. Cu toate acestea, există încă o mulțime de aplicații în care aceste dispozitive funcționează în continuare mai bine decât orice altceva. Există o foarte mare varietate de sisteme disponibile, după cum sunt definite mai jos:

Interfoane fără fir: Există un spectru larg de dispozitive de comunicații fără fir cu două căi, care includ dispozitive precum aparatele de radio portabile, casetele telefonice fără fir exterioare, precum și dispozitivele desktop tradiționale. Gama pe care o vor transmite aceste unități variază foarte mult în funcție de tehnologia wireless utilizată.

Sisteme de interfon cu fir: Un sistem cu fir vă poate oferi ceva mai multă confidențialitate și poate elimina eventualele interferențe din sistemele învecinate. Există diferite tipuri de fire, cum ar fi ecranat cu 2 fire sau Cat-5/6, care pot fi utilizate cu aceste sisteme. Dacă aveți în vedere un sistem video, o unitate cu fir poate fi cea mai bună soluție.

Interfon video: acestea au de obicei o unitate care are o cameră, difuzor și un buton care se află la ușa de intrare și o unitate de monitorizare internă care poate comunica cu unitatea de intrare. Unele sisteme pot avea mai multe monitoare video la nivel intern. Având în vedere dificultatea de a trimite videoclipuri prin intermediul undelor la o distanță foarte mare, fără interferențe, majoritatea unităților disponibile sunt cablate.

Interfoane de apartament: acest tip de sistem are o unitate de ușă la ușa de intrare și apoi fiecare apartament sau apartament are fie una, fie mai multe unități care pot vorbi cu ușa și, eventual, pot vedea vizitatorul. Un vizitator pur și simplu apasă butonul corect pentru apartamentul cu care dorește să vorbească, iar chiriașul poate vorbi înapoi și apoi apasă un buton pentru a debloca ușa.